Povestirile unei Seherezade moderne (29 – Punct)

Mi-a plăcut când am lucrat ca redactor la revista Elixirium, chiar dacă nu am făcut studii de specialitate. M-a atras posibilitatea de a mă documenta asupra unor subiecte inedite, de a da o formă originală și atractivă  unor idei mai puţin cunoscute, de a oferi o haină nouă, din cuvinte, unei realități mai greu de înțeles uneori. Așa că pot să „port pălăriile” partenerilor media ai concursului SuperBlog 2012 și să îmi imaginez cum aș colabora cu ei.

Ce au în comun următoarele nume: RadioLynx.ro, Trilulilu, Connect, PHOTO Magazine, PRwave, 121.ro, Robintel.ro, Obisnuit.eu, MoneyWatch.ro, ArenaIT.net şi JurnalLifeStyle.ro? Aceștia au fost colaboratorii concursului pe partea de promovare media în anul 2012. Adică au scris articole (online sau tipărite), au făcut emisiuni radio, prin activitatea lor de publicitate au „convins” oameni care scriu pe câte un blog să participe la acest concurs.

Dintre ei, m-ar atrage ideea să colaborez cu proiectul JurnalLifeStyle, un „tratat despre viaţa frumoasă”, cum se descrie singur. E încă la început de drum, şi se vede asta, însă nu e niciodată târziu să scrii despre lucruri frumoase şi să ai curajul de a le face cunoscute lumii întregi. Colaborarea o văd în termenii scrierii unor articole în tematica pe care o pot acoperi din experienţă, şi anume dezvoltare personală, yoga, alimentaţie naturală şi spiritualitate (o tematică foarte vastă, într-adevăr).

În termenii acestei colaborări, pentru promovarea unui proiect cum este concursul SuperBlog (la care am participat doi ani consecutiv), aş crea o reţea de conexiuni din care să câştige toţi: viitorii participanţi, organizatorii, publicul, dar şi sponsorii şi partenerii media. Cu alte cuvinte o platformă online, o bază de informaţii pentru îmbunătăţirea aptitudinilor de comunicare, marketing şi nu în ultimul rând a creativităţii şi a gândirii laterale, atenţie însă, din perspectiva unei vieţi frumoase şi spirituale (nu robotizante, alienante sau nesănătoase).  Ar fi mult de lucru la adunarea acestor materiale, însă pot pune la contribuţie spiritul meu organizatoric :).

Şi încă un aspect important: mulţ participanţi îşi pierd motivaţia sau interesul pentru acest concurs după primele etape sau note. Aş organiza câteva teste pentru cei care ar dori să participe la competiţie, pentru a-şi încerca puterile şi a se acomoda cu cerinţele, cu solicitarea emoţională, mentală şi, de ce nu, chiar temporală. În mod specific, aş lansa o rubrică motivaţională pentru a susţine moralul participanţilor, mai ales pentru cei „începători”, dar nu numai.

Las acum jos „pălăria” de partener media şi o reiau pe cea personală. A fost interesant exerciţiul acesta de imaginaţie, vom vedea dacă va fi considerat util şi/sau aplicabil.

Punctul. Un instrument foarte bun al limbajului, atât vorbit, cât și scris. Simbol al infinitului. Al unui sfârșit și al unui nou început. Cu acest articol pentru etapa a 29-a Seherezada pune punct participării la concursul SuperBlog 2012.

Un gând despre “Povestirile unei Seherezade moderne (29 – Punct)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s