Transfigurarea corpului

„Trăieşte-ţi trupul!

Pentru unii oameni, corpul apare ca fiind grosier, greoi, legat de pământ, limitat în forțele și posibilitățile sale. El reprezintă partea fizică a ființei noastre, datorită instinctelor sale, bune și rele, pure și mai puțin pure. El apare ca un obstacol în calea gândirii creatoare ce se vrea liberă și nelimitată, în timp ce corpul este mărginit de nevoile sale de a dormi, de a mânca, a-și elimina toxinele și deșeurile, a se reproduce și toate celelalte activități fiziologice atât de prozaice ce ne acaparează o bună parte din viața zilnică. Dar limitele corpului nostru sunt încă și mai mari, căci adesea el nu are forma pe care o dorim, nici forța de care avem nevoie, iar în plus se mai și îmbolnăvește când ne așteptăm mai puțin.

Soluția pentru depășirea acestor limitări este transfigurarea corpului. El nu este doar această minune pe care ne-o descriu fiziologii și biologii, el este o dimensiune fundamentală a omului, fiind punctul de întâlnire a tuturor planurilor de existență ale ființei umane totale. Este punctul privilegiat al cosmosului în care se produce creația, unde spiritul modelează și controlează materia pentru a acționa prin ea. Corpul omenesc înseamnă materie transmutată, înviată, pătrunsă de absolut. Înțelegându-și corpul, pătrunzându-l cu conștiința sa, trăind experiența totală a vieții, stăpânindu-l, femeia își îndeplinește adevăratul destin. transfiguration

Corpul nostru este un eveniment cosmic de o complexitate incredibilă. Toți o știm, dar câți suntem oare cu adevărat conștienți că un corp uman este un eveniment psihic de o dimensiune cosmică prin complexitatea sa. Ființa umană este un adevărat univers, fiecare gest al nostru deplasează lumi.

Experiența conștientă a corpului constă în observarea vieții spontane, a ritmurilor vitale, în pătrunderea cât mai profundă în noi înșine, în trăirea conștientă a acestei inteligențe care străbate atât corpul nostru fizic, cât și structurile mai subtile ale ființei. Vom conștientiza astfel că nu suntem  o ființă insignifiantă, născută pe o planetă pierdută în imensitatea nopții cosmice, ci vom înțelege că acest corp al nostru este un adevărat univers și un eveniment cosmic, că aceleași forța care concură la crearea marelui univers se manifestă – la scară micro – prin noi, că nu există o limitare precisă între noi și restul universului, ci o rezonanță sublimă, diafană, care face ca tot ce este în afara noastră să fie și în noi și nimic din ceea ce nu e în noi să nu fie în afara noastră.

Contactul voluntar cu această conștiință difuză a corpului ne îmbogățește personalitatea foarte mult. Corpul nostru se animă parcă, devine mai viu, trăind o nouă viață, se spiritualizează, crește, se cosmizează.”

(extras din Cartea Femeii – în curs de retipărire la ed. Kamala)

Un gând despre “Transfigurarea corpului

  1. Ana

    Mult succes in tot ce faceti.
    Corpul meu devine al meu pe masura ce il cunosc mai bine.Ar fi grozav daca am sti mai multe despre el.Desi ma repet,as vrea sa spun inca o data ce importanta este educatia .Fiecare om conteaza,fiecare om este unic in felul sau,si poate oferi celorlalti cunostinte.
    Mult succes in tot ce faceti.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s