Provocarea lunii (aprilie 2013)

A venit în sfârșit primăvara! (cu ghiocei, mâțișori, berze, etc), am observat că m-am cam lăsat prinsă de computer (cam mult) și am cam „vegetat” in casă.  M-am cam lenevit, iar corpul îmi atrage atenția să am grijă și de el, cât de puțin.

Natura mă cheamă din nou la mișcare, așa că îmi propun ca în următoarea perioadă să fac ZILNIC o ieșire în aer liber, minim 20 minute.  Poate să fie plimbare (rapidă sau contemplativă), mers cu bicicleta sau cu rolele, alergat, urcat pe munte (sau pe dealul din fața casei), orice activitate dinamică care să mă scoată din casă (nu la o sală de sport). Nu se socotește drumul la piață sau mersul de la bancă la poștă, dar se pune o plimbare rapidă prin parc sau pe o alee plină de copaci (care vor înflori curând și îmi vor încânta simțurile). În plus, știți că se spune că depresia nu atinge nici o persoană care face mișcare (cu alte cuvinte, activă, dinamică – gândurile negre nu o mai prind 🙂 ).

Primul pas poate va fi mai greu, însă după ce mă urnesc din loc, pofta vine… făcând mișcare în aer liber! Dacă vreți să fiți alături de mine, dați-mi un semn.  (alte provocări trecute găsiți aici)

Și o idee mângâietoare:

“Tell them dear, that if eyes were made for seeing,

Then beauty is its own excuse for being.”

(Ralph Waldo Emerson)

beauty-flower

2 gânduri despre “Provocarea lunii (aprilie 2013)

  1. 2likebutterflies

    Veronica, intr-adevar gustul plimbarilor si al iesirilor in aer liber se prinde repede. Atat de repede ca pe urma, daca ai vreo zi mai aglomerata si nu poti avea cele 20 de minute pentru contemplare, iti va lipsi ingrozitor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s