Săptămâna a 4-a

Sinteza lecţiei a patra (care a fost trimisă prin e-mail participantelor la curs):

– tema săptămânii – “energie”

– se continuă invocaţia de început şi crearea spaţiului interior “magic”

– se realizează zilnic minim 8 execuţii Salutul Soarelui

– test Care este nivelul tău de energie?”

– atenţie asupra modului în care respirați de-a lungul zilei

Tehnica de respiraţie alternă

– Meditaţia „Înflorirea sufletului”

– vă recomand să continuați realizarea tehnicii de relaxare şi vizualizare (cel puțin o dată pe zi)

Urmăriți apariția articolelor suplimentare pentru studiu.

Vă aştept comentariile şi impresiile pe această pagină a cursului. Succes!

4 gânduri despre “Săptămâna a 4-a

 1. CorinaRa

  Energia urmează conştiinţa.
  Cu alte cuvinte, ai constienta conştiinţei…ai energie…Ce fel de energie? Depinde de conştiinţă:)
  Oboseala ne deconectează de la conştientizarea propriei divinităţi…sau, altfel spus, este o contradicţie să crezi că eşti în comuniune cu Spiritul divin, ca iubeşti, că eşti fericită…dar eşti obosită in acelasi timp, indiferent ce motive invoci…Când recunoşti că eşti obosită, adică nu mai ai energie, nici conştiinţa nu este la nivel înalt. Oboseala ar putea fi un „marker” care să oglindească ieşirea din iubire, fericire…indiferent de iluziile noastre mentale…
  Când iubim şi suntem fericite, propria conştiinţă ne acordează la o energie extraordinară şi inepuizabilă.
  Şi aşa este:)

  Apreciază

 2. Nicole

  Buna seara tuturor… Ma bucur ca pot sa citesc din ideile altor fete, ptr ca ami reamintesc lucruri pe care in mare parte le stiu, dar pe care le uit cumva… e bine sa ma trezeasca la viata… Oboseala apare in mod inevitabil uneori… acesta cred ca e secretul pe care incerc sa-l descoper acum , cum sa-mi cladesc viata in asa fel incat sa existe o balanta si armonie, fara stari de extenuare, astazi am cumparat carti, printre care si 2 carti de yoga, si intr-una din ele se spune, mediteaza si intr-o zi o sa treci si de minte… si intr-adevar e ceva vreme de cand nu am mai trecut de minte… dar e frumos sa perseverez… am fost cam lenesica in ultima vreme…..

  Dc ai nevoie de iubire ofera iubire….

  Un w’end frumos! xx

  Apreciază

 3. CorinaRa

  Este adevărat, Nicole, oboseala face parte din viaţă şi fiecare dintre noi o experimentează cu frecvenţe şi intensităţi diferite…

  Când şi de ce oboseala devine o obişnuinţă a vieţii?

  Presiunea timpului liniar care nu ne mai ajunge să dovedim altora ce facem sau ce avem sau ce proiectăm… este cel mai frecvent motiv de oboseală. Când vom înceta să avem nevoie de dovezi ale valorizării noastre din exterior, vom avea timp pentru relaxare, Iubire de Sine…si identificare cu Spiritul divin. Când vom renunţa definitiv la a ne defini prin „a face/a avea/a gândi/a dori” în loc de „a fi”, vom constata cât timp şi, mai ales, câtă energie avem de fapt la dispoziţie:)

  Rezistenţa faţă de propria transformare, mai ales când condiţiile „exterioare” ne „împing” să o facem, este un alt motiv de oboseală. Ne „luptăm” cu ce am creat, proiectând în exterior propriile gânduri/dorinţe/temeri şi pierdem enorm de multă energie. De câte ori nu auzim în jur „viaţa este o luptă!”…Da, este lupta celui/celei care opune rezistenţă experienţei care tocmai se manifestă acum şi aici. Să acceptăm şi să fim recunoscătoare pentru că tocmai ni se oglindeşte o reacţie, care vine dintr-o rană ce poate fi vindecată. Să ne iubim rănile…pentru a fi din nou complete…iar aceasta reintregire ne va umple cu energie.

  Neiertarea ne dispersează energia afectivă, mentală, spirituală într-o rumoare zgomotoasă plină de culpabilizare/ruşine/resentimente, care nu mai lasă loc Inimii să fie…în pace şi linişte…Iertând, vom fi eliberate…vom fi eliberate de suferinţă…şi vom avea enorm de multă energie…

  Apreciază

 4. Nicole

  Draga Corina, ma bucur f mult de acest dialog, se pare ca suntem persoanele care indraznesc sa relateze, din experientele si convingerile interioare. Am ascultat Eckart Tolle care insista in cateva lectures pe non rezistenta, si am inceput sa rumeg, si sa inteleg din aceasta nonrezistenta si acceptare a lucrurilor asa cum sunt… Am avut cateva saptamani in care m-am simtit bine, am fost optimista si lucrurile au mers bine, am fost lucida la cursuri si eficienta la munca, nu ma rog decat sa pot sa continui in acest fel.

  Mai am aceasta lectie de invatat cu iertarea, nu port ranchiuna nu dusmanesc, nu fac rau intentionat, dar dc un om mi-a iesit de la suflet, sunt mult mai distanta, mai mult in perspectiva de ‘self defence’ , si evit compania acelei persoane pe cat posibil… poate chiar evit sa ma gandesc la acea persoana….

  Nici nu-mi vine sa cred ca au trecut 4 saptamani…

  O seara frumoasa si … pe curand! xxx

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s